[ad_1]
با راه اندازی اطلاعیه های هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا و پنجمین جشنواره ملی شمس و مولانا در شهرستان خوی، فراخوان این دو رویداد در سطح ملی و بین المللی مطرح شد.
به گزارش ایسنا، همایش بین المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر و با همکاری استانداری آذربایجان غربی و خوی و کمیسیون ملی یونسکو-ایران و موسسه هر ساله در خوی برگزار می شود. گروه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن هنر با مفاخر ملی، دانشگاه های تبریز، ارومیه، اصفهان، پژوهشکده حکمت و فلسفه و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رادیو آذربایجان مرکزی و تلویزیون در مراسم بزرگداشت شمس و مولانا در خوی که آرامگاه شمس الدین محمد بن علی بن مالک داد تبریزی در 7 و 9 مهرماه برگزار شد.
کاظمی فرماندار خوی در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی و جشنواره ملی شمس و مولانا که در شورای اسلامی شهر خوی برگزار شد، شمس و مولانا را اسطوره های عرفانی و ادبی جهان دانست و گفت. : از نظر شعر و سخنرانی نگفتند، علنی نشدند. مولانا و شمس پژوهشگران و دانش پژوهان تعلیم و تربیت هستند که امروزه مردم به آنها نیاز دارند.
وی آرامگاه شمس تبریزی در خوی را فرهنگی غنی توصیف کرد و گفت: باید تلاش بیشتری برای نشان دادن عمق و غنای فرهنگ اسلامی ایران از طریق شمس و مولانا داشته باشیم و تمام تلاش خود را برای اعتلای فرهنگ و هنر به کار بگیریم.
سجاد چهره آرای رئیس شورای اسلامی شهر خوی نیز با اشاره به ابتکار یونسکو برای ثبت هشتصدمین سالگرد اجلاس سران شمس و مولانا در سال های 2022 و 2023 میلادی مطابق با 1401 میلادی، 1402 میلادی به نام شمس و مولانا، و تأسیس خوی به عنوان دارالقرر. تبریز زادگاه شمس تبریزی گفت: امسال و سال آینده محور برنامه های بزرگداشت شمس و مولانا در سراسر جهان خواهد بود و در نتیجه شهر خوی یاد دیدار شمس و مولانا را گرامی می دارد. با عنوان “جلسه دو دریا” با هماهنگی کمیسیون ملی یونسکو-ایران.
وی طرح «خط عرفان» با هدف ارتباط فرهنگی هنرمندان، پژوهشگران و پژوهشگران خورشیدی در شهرهای بلخ، نیشابور، تبریز، خوی و قونیه و همچنین شهرهای شیراز و اصفهان را یکی از مهمترین پروژهها دانست. مهم. برنامه و جشنواره امسال همایش گفته می شود هنرمندان، پژوهشگران و دست اندرکاران شهری در هشتم مهر و جشنواره ملی موسیقی که از هفتم آبان ماه در خوی برگزار می شود، سهم بزرگی خواهند داشت.
نصرالله پور شهردار خوی در این مراسم با اشاره به رشد مستقیم روایت فرهنگی در بدهی های دولت خوی گفت: در سال 1401 با سیاست های معرفتی و مشارکتی امیدواریم بتوانیم خوی را از طریق فرهنگی بیشتر معرفی کنیم. مالکیت و برنامه های هنری.”
وی تاریخ و فرهنگ خوی را با توجه به آثار تاریخی و باستانی فراوان و فرهنگ و معنویت آن بسیار والا دانست و گفت: متأسفانه نتوانسته ایم در شناخت این نقطه از کشورمان ایران موفق باشیم. همانطور که هست. باید.”
وی آرامگاه شمس تبریزی در خوی را نقطه عطف مهمی برای توسعه امکانات فرهنگی و گردشگری و توسعه اقتصادی منطقه عنوان کرد.
هشتمین همایش بین المللی شمس و مولانا در 9 محور اصلی صلح، مدارا و زندگی مسالمت آمیز با هم از دیدگاه شمس و مولانا، آزادی و آزادی از دیدگاه شمس و مولانا، جزئیات نوشته های شمس از زبان های مختلف، ادبیات. ، تاریخ. فرهنگ، نگاه اجمالی شناختی و روانشناختی، منابع عرفانی، فکری و ذوقی شمس تبریزی، شرایط و بررسیهای مربوط به شمس تبریزی در کشورهای مختلف جهان، شرحهای گوناگون دیدار شمس و مولانا در ادبیات تاریخی، سفر، بزرگداشتها و آثار ادبی. نزدیک به قرن هفتم، شمس و مولانا از اندیشهها، آموزهها و اندیشههای یکدیگر درباره نظام حکمت و تعالیم شمس و مولانا و نسخه پژوهشی نوشتههای شمس در هفتم و هشتم مهر 1401 و پنجمین جشنواره ملی شمس. نخستین جشنواره موسیقی ایران با محوریت موسیقی سنتی با گروههای مختلف 7 تا 9 آبان ماه امسال در شهرستان خوی به میزبانی موسسه شمس تبریزی، شهرداری خوی و شورای اسلامی شهر خوی برگزار میشود.
فراخوان این دو رویداد ملی و بین المللی در کنفرانس قابل مشاهده و در وب سایت http://shamstabrizi.ir، http://conf-shams.ir و http : //www.jashnvareh-shams.com درج شده است. .
انتهای پیام/
Source link